Η βιταμίνη C συμβάλλει:
- Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος*
- Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες*
- Στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, των ούλων, των δοντιών και του δέρματος*
- Στην αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου*
- Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος*
- Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία*
*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).
Λίγα λόγια για τη στέβια
Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι ένας μικρός θάμνος και βοτανικά ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών. Από τα φύλλα του φυτού παραλαμβάνονται οι γλυκοζίτες της στεβιόλης, οι οποίοι είναι 200 με 300 φορές πιο γλυκές από τη ζάχαρη. Η γλυκιά τους γεύση, τις καθιστά ένα φυτικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Παρά την γλυκύτητά της, η στέβια δεν αποδίδει θερμίδες, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να την απορροφήσει. Σήμερα οι αρμόδιοι φορείς υγείας (EFSA, FDA), αναγνωρίζουν τη στέβια ως ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της γλυκαντικής αυτής ουσίας είναι η φυσική της προέλευση.
EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS). Scientific Opinion on the safety of steviol glycosides for the proposed uses as a food additive. EFSA Journal 2010;8(4):1537
The information below is required for social login
Σύνδεση
Δημιουργία νέου λογαριασμού